Idag har jag gjort matlådor. Blir alltid så glad när jag fyller kylen med flera dagars måltider för då vet jag att jag kommer äta nyttigt å det jag ska i flera dagar...
Matlåda ett innehåller marinerad sjömannsbiff å en riklig sallad. Ska serveras med Lomanders bea!
Matlåda två innehåller carbonara surprise. En anpassad carbonara för lchf å gi-njutare.
Så här har jag gjort:
Rivit vitkål med osthyvel för att få så långa strån som möjligt, och ganska tunna. La dem i kokande vatten å kokade några minuter. Hällde av i durkslag.
Stekte två pkt svensk ekologisk bacon, la i en pressad vitlöksklyfta å skivad sparris, fräste till det sista på baconen för å få den knaperstekt.
Hällde tbx vitkålen i kastrullen, hällde i baconröran med stekfettet å rörde om. Slog på en äggblandning av fyra ägg, 1 dl grädde, 1,5 dl riven lagrad ost. Rörde runt tills krämig konsistens. Tog lite hjälp sv värmen på spisen. Salt å svartpeppar å sist toppa med 1,5 dö lagrad ost till. Grundreceptet säger parmesan men det har jag sällan hemma å alla lagrade ger smak.
1 kommentar:
Ser jättegott ut :D
Skicka en kommentar