Här kommer några av mina favoritfrukostar:
Bacon och äggröra
Naturell yoghurt, med kanel, valnötter och solrosfrön (när jag har riktigt bråttom, står mig inte så länge på den men smidig å kan kombineras med fröbrödet nedan).
Bättre val är Lindahls mejeris Rysk yoghurt som är 19%ig och mycket mättande. Servara den med en mysig crunchy: 90g pecannötter, 1 dl mandel, 1/2 dl kokos, solroskärnor, agavesirap, kanel, vatten (1-2 msk). Hackade allt i mixer, hälde på vattnet och körde det i ugnen på 150 grader i 10 min, sen eftervärme över natten (mest för jag gjorde det sent...). Var perfa till frukost och finns nu i tätförslutande burk.
Fetaost och äggröra
Äggröra med strimlad rökt lax på (MUMS!!! Å lyxigt!!!)
Fröbröd med smör, skinka, skivat ägg och mayo.
Fröbröd: Blandvispa 3 dl riven ost (gärna med stark smak om man gillar det), 2 msk keso (ibland tar jag fil när jag inte har keso), 1 msk mayo, 3 ägg, 1,5 tsk bakpulver. Blanda i 5 dl frön (jag brukar använda pumpa, sesam, solros). Lägg upp på bakplåtspapper i en rektangel ca 20x30. Grädda i 15 min. 225 grader.
Fröbröd med smör, dackekorv eller annan tjock prickigkorv med så hög kötthalt som möjligt. Svenskt kött!! å sen skivor av fetaost på. Mums!
Exotisk tallrik med skinka, avocadohalvor med egengjord räksallad (det e ju så enkelt, typ räkor, dill, creme fraiche, mayo), paprikaringar, ostrullar... NJUT!!