Lunch/Middag

Pannerad fisk
köpte jättefina tjocka fiskfileer från findus. Typ torsk. Vände i ägg och och sesamfrön och stekte några minuter på varje sida. Serverade med grillade Zucchini i olja och vinäger och med färdig hollandaisesås (max 4 % kolhydrater).

Auberginelasagne (en riktig favorit i vårt hem!)
Bryn 2 hackade gula lökar, häll i 600g färs, krydda med salt, peppar, 1 hackad röd chili
Tillsätt 1 burk tomatkross, I msk chilisås, 2 msk tomatpure, 2 mask ajvar relish, 1 msk kalvfond och 3 dl grädde. Krydda med 1 tsk torkad basilika, salt, svartpeppar.
Skiva 2 auberginer på längden.
Smörj en ugnsform med olivolja
Varva aubergine o färs. På varje  auberginelager ringlas olivolja, salta, peppra. Jag brukar ha tre lager aubergine, ett i botten, ett på mitten och ett högst upp. (skippar jag något skippar jag det översta).
På det mellersta lagret strös smulad fetaost, 200g. + 1 dl hackad basilika.
På toppen, strö 150g strimlad ost och dekorera med paprika ringar.
Gratinera i ca 30 min i 225grader.

Tryffelmajonäs
Grunden är från 56kilo.se

Ta allt fuktigt produkter från kylen så de har samma temperatur.
Häll 1 ekoägg, 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt, aningens vitpeppar, 1 msk citronjos eller 1 msk 6%ig ättika, 2 dl eko rapsolja i en hög smal bunke. Kör med mixerstav längst ner i botten några sekunder och vippa den den sedan åt sidorna så allt blandas. Ta sedan tio droppar olivolja med tryffel och rör runt. (Mina kan även ta vitlök istället å få en god vitlökssås).