Nödgott

Saffransmuffins med frosting
Så här i jultider är det ju läskande med saffransbullar. Gjorde dessa saffransmuffins å tyckte de var gudomligt goda. Konsistensen på degen blir dock väldigt annorlunda mot vanlig muffinssmet.. mer som trolldeg!! Men med frosting på är de så söta så!!

Ingredienser
5 ägg
3 msk Sötrix-flor/sukrinmelis (finns på hälsokost alt. lchfbutiken.se) och 1 tsk sötningsmedel
100 g smält osaltat smör
2 dl grädde
1,5 dl kokosnötsmjöl (inköpt på life)
0,5 dl pofiber (inköpt på ica)
1 msk fiberhusk (inköpt på ica)
0,5 tsk vaniljpulver (inköpt på ica)
2 tsk bakpulver
2 pkt saffran (jag gillar saffranssmaken och har därför två paket, vill man minska räcker en påse)

Vispa ägg och sötning till kakan och smält smöret. Häll i smöret, och grädden, blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser väl med varandra och bland ner det i smeten. Grädda i en smord och bröad långpanna 25×35 ca 30 minuter i mitten av ugnen i 175 grader eller direkt i muffinsformar. Jag gjorde ca 14-16 muffins.

Topping:
200g mycket mjukt osaltat smör
100 g cream cheese eller philadelphia ost
3 msk sötrix-flor och 1/2 tsk sötningsmedel

Förbered toppingen:
Blanda alla ingredienser och se till att smöret är mycket mjukt (superviktigt! Annars blir det smörklumpar i krämen) och att cream cheesen är rumstempererad.
Bred sedan krämen över den avsvalnade kakan/muffinsen och strö kanske kokosflingor över. Förvaras svalt.



Airams Rocky Road a la mig

200g mörk choklad 70% smälts i vattenbad, blanda i 1 msk smör,
rosta 1/2 dl hasselnötter, 1/2 dl pinjenötter, 1/2 dl paranötter i kanel och smör, häll ev på lite agavesirap, häll i den smälta chokladen. Bred ut på bakplåt.
smält 50 g vit kvalitetschoklad, droppa, ringla lr bred över det andra lagret. Ställ i kyl å skär i bitar när den har stelnat.

Mums!


Chokladbollar100g smör
80g kokos
1 dl sesamfrön
2 msk sötning
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk vatten
2 msk grädde
1 äggula
+ kokos till rullning


LCHF våfflor2 påsar mandel a 200g mals och blandas med
50g smält smör,
4 ägg
2 tsk husk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1/2 dl mjölk

Airams chokladmandelbollar - perfekta så här i påsktider...Hetta upp 1 dl grädde, tillsätt
50 70%ig choklad, och
25 g smör. Låt smälta
Tillsätt 1 tsk vaniljpulver
+ 3 dl mandelmjöl.
Rulla i kokos


Biskvier a la lchf och glutenfria! =). Botten 200g mandelmjöl blandas med 1 dl grädde. Vispa 4 äggvitor hårt med 1/2 dl sötningsmedel.
Blanda ihop, Klicka ut till ca 20 kakor på bakplåtspapper. Grädda ca 12 min i 175 grader. Låt svalna och vänd på dem.

Vispa 250 g smör, 3 äggulor, 1 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1/2 dl sötningmedel till smidig kräm med degkrokar. Bred toppigt på bottnarna med kall sked. Ställ i kylen.

Smält 100g 70%ig choklad med 20 g smör i ett vattenbad. Doppa kakorna. Ställ svalt.


Jordgubbspaj!!
Skiva jordgubbar i smord form, strö över vaniljpulver + 2 msk mandelmjöl.
Smuldeg: 1,5 dl mandelmjöl + 1 dl kokos + 1 msk sötning + 25 g smör. smula över!
Grädda 15-20 minuter.

Jag har gjort denna pajen med många bärkonstellationer.. lika smarrigt varje gång även om jordgubbspajen var riktigt smarrig...